Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Maurice van der linden en ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Al op jonge leeftijd (15) las ik op forums over fitness en bodybuilding omdat ik zoals velen "groot" wilde worden. De drive om mijzelf te verbeteren en de onduidelijkheden die in het wereldje rondgaan hebben mij getriggerd om mijzelf nog meer in de materie te verdiepen. Gedurende de jaren ben ik er achter gekomen welke bronnen ik hier voor moet raadplegen in deze wereld vol marketing en ‘’specialisten’’.

 

Tegenwoordig wil ik meer dan alleen spieropbouw. Ik ambieer een leefstijl balans waarbij functionaliteit, spier, kracht, conditie, gezondheid en aesthetics in de juiste proporties zijn. Voor mij is dit belangrijk voor een gezond lichaam. Helaas zijn er tegenwoordig steeds meer atleten en trainers die claimen ‘’gezond’’ te zijn omdat ze volgens een voedingsschema eten en vanaf de buitenkant fit ogen. Vaak is het to good to be true, doen ze dit niet op een natuurlijke/gezonde manier en focussen ze zich te veel op één ding, namelijk looks waardoor de rest uit balans is. In mijn visie werk je altijd aan het totaalplaatje maar kunnen er wel accenten op bepaalde doelen gelegd worden.

 

Nog steeds leer ik en ik wil mijzelf ook ten alle tijden blijven ontwikkelen. Dit doe ik door zelfstudie, studies/cursussen te volgen, werkervaring als trainer op te doen en door zelf een gebalanceerde leefstijl er o na te houden waarin ik mijzelf uitdaag door o.a. aan sportevenementen mee te doen. Mijn HBO studie heeft mij de ogen geopened om planmatig en Evidence based practice (wetenschappelijk onderbouwd) te werk te gaan. In fitness is de wetenschap namelijk steeds meer groeiende. Doordat vele dingen multifactorieel bepaald zijn heeft het bij mij een grote plek gekregen, maar zegt niet alles. Ik combineer daarom in mijn manier ook deze wetenschappelijke benadering met mijn ervaring omdat fitness/voeding van veel factoren afhankelijk is. Het gevoel door het luisteren naar je lichaam doet veel, maar door het te onderbouwen met bewijs maakt het plaatje compleet.

C.V.

 

Ervaring:

 

• Stage – krachttraining voor jongeren (2014)

• Invalkracht fitnessinstructeur (2015)

• Personal trainer (2016)

• Zelfmanagementtraining werknemers-

  met een aangeboren hartaandoening (2016)

 

Studies:

 

   Bachelor of Health: Sport, gezondheid en management (HAN)

   Fitvak

   Minor sport & voeding

   Pulles PT 3-daagse

   7-1-2017 Bayesian PT course

       Fysiotherapie (2018-2021)

 

Belangrijk bevonden Literatuur:

 

• Eric Helms. The muscle and strength pyramid Nutrition (2015)

• Eric Helms. The muscle and strength pyramid Training (2015)

• McArdle,W.D. & Katch, F.I. & Katch V.L. Exercise Physiology

• Whitney, E.N. & Rolfes,S.R. Understanding Nutrition

• Dieetbehandelingsrichtlijn wedstrijdsport (2016)

 

 

Sportcentrum de Studio

Sportcentrum de Studio

Pulles-training

HAN SENECA

Over

Linden Lifestyle Balance

Evidence-based lifestyle coaching

KvK: 67523552

The Netherlands

Contact Linden Lifestyle Balance

Copyright © 2017 Linden Lifestyle Balance | Alle rechten voorbehouden