• Coaching in en buiten de gym
  • Ik maak een persoonlijk plan voor jou
  • Personal training, voeding en fysio in één

/ /

Mijn eerste viking-run ervaring! 19km water editie Berendonck

20 juni, 2024

Afgelopen zaterdag heb ik voor de eerste keer meegedaan aan de strong Viking run water edite (19km).

Hybride trainen

Omdat ik al een HYROX had gedaan en hardlopen in mijn wekelijkse routine heb verweven leek het mij wel leuk en met name ook sociaal event om aan deel te nemen. Op deze manier blijf ik mijzelf motiveren om hybride te trainen en naast sterk te worden ook fit te blijven.

Pijnklachten…

Normaal ben ik wel van het voorbereiden maar een week of 5 geleden werden tijdens het hardlopen mijn  shin-splint klachten te erg om door te blijven lopen.  Als fysio en trainer weet ik dat het een ‘overbelasting blessure’ is van het scheenbeen is, wat kan komen uit verschillende factoren. De overige factoren zoals schoeisel, looppatroon had ik uitgesloten en tijdelijke rust was naar mijn idee de enige tijdelijke oplossing om toch überhaupt van start te gaan.

Uiteindelijk heb ik geen last gehad van mijn schenen gehad! Wel kreeg ik last van kramp in mijn hamstring maar dat mocht de pret niet drukken. Het is vrij logisch als je zoveel kilometers moet afleggen met veel wisselingen van kou, warmte, vreemde bewegingen dat het lichaam protesteert.

Is het een water of een mud-run?

Het was de water editie maar ik heb meer modder gezien tijdens deze run dan heel mijn leven bij elkaar… 50 obstakels verder is het toch allemaal gelukt.  He was een leuke ervaring om er jaarlijks in te houden mijzelf toch te blijven prikkelen. Het kind in je komt naar boven als je door de hindernissen gaat en dat is super tof.  Ik vond persoonlijk dat er best nog wat hindernissen waren die niet makkelijk zijn dus je kan jezelf echt wel uitdagen. Veel mensen lopen alleen om deze hindernissen heen wat écht een gemiste kans is. Naast het vele lopen was het ook best nog wel gefocust op bovenlichaam. Met name de zogenaamde monkey-bar achtige oefeningen zijn uitdagend en leuk om wellicht wat specifieker voor te trainen.

Wil jij ook een keer meedoen aan de vikingrun maar weet je niet hoe?

Ik kan je helpen om hybride te trainen door sterk te worden en een basisconditie op te bouwen. Daarbij heb ik ook verstand van pijntjes en blessures zodat jij toch je ding kan doen! Hybride trainen vergt wat meer programmering en opbouw dan regulier fitness. Er zijn namelijk meerdere factoren en belastingen voor het lichaam. Hier de juiste balans vinden tussen belasting en adaptatie is een kunst. Deze keer is het mij zelf dus ook niet helemaal gelukt maar heb ik er wel het beste van kunnen maken. Als ik door was gegaan met wat ik deed ben ik bang dat ik niet eens had kunnen starten.

Voor nu ga ik langzaam gradueel weer het hardlopen opbouwen en het power-builden hervatten. Binnenkort ga ik beginnen met het trainen voor de solo versie van HYROX dus zal ik hier wat meer over gaan posten.

Ga terug