• Coaching in en buiten de gym
 • Ik maak een persoonlijk plan voor jou
 • Personal training, voeding en fysio in één

Mijn begin…

Mijn naam is Maurice van der Linden en ik ben de oprichter van Linden Lifestyle Balance. Al sinds tienerjaren doe ik aan fitness zonder de échte achterliggende reden te weten. Ik keek veel naar bodybuilders en las op forums, later ook veel op youtube.  Ik dacht dat ik breder wou worden maar daaronder schuilde ook onzekerheid. Nu ik ouder ben en meer zelfkennis heb ken ik de kracht van kwetsbaarheid en weet ik hoe belangrijk dit is om anderen te helpen. Iedereen heeft namelijk zijn of haar problemen en dat is prima, vooral als hier begrip voor is en je erover kunt praten. Ik ben een mensenmens die graag relaties opbouwt en mijn passie over fitness en alles wat hier omheen draait overbrengt. Graag luister ik ook naar jou want ik heb een oprechte interesse in anderen. Dit kenmerkt dan ook mijn sociale karakter.

Wat doe ik?

Mijn werk is ook mijn grote hobby en daarom blijf ik mijzelf verdiepen en vind ik het gewoon leuk om met fitness, voeding en fysio bezig te zijn. Ik doe 4 tot 5 keer per week aan krachttraining en doe dit in de vorm van powerbuilding. Dit betekend een combinatie van powerlifting op squats, bankdrukken en deadliften en bodybuilding dus veel werken met spieren onder spanning. Ik vind het ook belangrijk om een goede conditie te hebben maar zie mijzelf niet als duursporter dus ik loop twee keer per week een korte afstand hard (5-7km), tegenwoordig heet dit ook wel Hybride trainen. . Buiten dat verwerk ik nog wat oefeningen in mijn training om atletisch en blessurevrij te blijven.  Verder vind ik het ook leuk om mijzelf te verdiepen in andere onderwerpen zoals: geschiedenis, aandelen, zelfontwikkeling. Ik ben ook zeker een levensgenieter en op z’n tijd ga ik naar een festivalletje, maak ik een mooie reis, rijd ik een rondje op de motor en onderneem ik nieuwe dingen.

”Ik ben de schakel tussen verschillende professionals door medische kennis, de passie voor krachtsport en knowhow over voeding te

combineren”.

Totaalbenadering van leefstijl

Uiteindelijk is Linden Lifestyle Balance gegroeid tot een mooie totaalbenadering van leefstijl. Hierbij heb ik kennis van zowel training, voeding als revalidatie. Het stukje positieve coaching is hierin erg belangrijk. Zo kijk ik altijd graag wat wel kan. Slim, hard en effectief trainen in combinatie met de nodige dosis (droge) humor zijn redenen waarom je voor mij kiest. Wil je met mij aan de slag gaan? Dan kijken we eerst samen of er een klik is. Alleen dan kunnen wij de mooiste resultaten behalen.

Graag deel ik kennis met jou!

Dit doe ik op verschillende manieren. Naast personal coaching sessies met mijn cliënten zorg ik er ook voor dat ze ook naslagwerk kan meegeven. Zo maak ik video’s en schrijf ik zo nu en dan een blog. Je zou mij kunnen kennen van de website www.sportnieuws.nl

Hoe moet ik eten? Zo heb je over een paar maanden een ‘zomerbody’ (sportnieuws.nl)

Graag onderbouw ik mijn keuzes vanuit mijn opleidingen maar ook vakliteratuur. Onderstaand een aantal bronnen die deel uitmaken van mijn benadering.

Natural bodybuilding/powerlifting:

 • The muscle and strength pyramid – Dr. Eric Helms

Blessures in krachttraining:

 • Rebuilding MILO – Dr. Aaron Horschig

Afgeronde Opleidingen:

 • HBO Fysiotherapie (2022)
 • HBO Sport, gezondheid & Management (HAN) (2016)
 • Minor in ‘Sports Nutrition’ (2015)

Afgeronde Cursussen:

 • Fitvak (2015)
 • Bayesian PT course (2017)
 • Neuroscientific painmodulation (2019)
 • Mylogenics (2020)
 • Gewichtsconsulent (2020)
 • The Performance Method (2023)
 • Orthopedic Physiotherapy of the Upper and Lower Extremities (2024)

Wat zeggen anderen?

Janneke de Boer
Janneke de Boer
2024-03-21
Na mijn maagverkleining was ik niet alleen veel gewicht verloren, maar ook spieren met als gevolg krachtsverlies en minder balans. Samen met Maurice een plan opgesteld en nu na een half jaar trainen meer kracht en stabiliteit. Maurice weet je te motiveren en te stimuleren om met beleid over je grenzen te gaan en daardoor goede resultaten te behalen.
C R
C R
2024-01-07
Ik wilde graag een lager vetpercentage, maar ook mijn kracht behouden en indien mogelijk mijn kracht zelfs opbouwen. Maurice heeft op basis van mijn wensen en leefstijl een eet- en trainingsschema gemaakt. Na enkele weken begon ik al resultaat te zien. Ik heb daarnaast niet heel veel hoeven aan te passen in mijn toenmalige eetgewoontes, wat het makkelijker maakte om vol te houden. Er zijn zoveel mogelijkheden met het eten en genoeg variaties die je kan toepassen, dat het niet snel saai zal worden. Daarnaast blijf ik mij verbazen over hoe snel je progressie kan boeken als je goed op je voeding let (met name eiwit inname) en het meeste uit je trainingen haalt. Als ik vragen had over oefeningen of ergens niet uitkwam, kon ik Maurice altijd makkelijk een appje sturen. Daarnaast kwam ik hem geregeld tegen bij de Studio en nam hij ook dan de tijd om even een praatje te maken en gaf hij indien nodig nog tips. De pt was in mijn geval ook gericht op prestatie verbetering/fine tuning van mijn trainingsschema, wat dus ook mogelijk is bij Maurice. Al met al ben ik erg blij dat ik de stap heb genomen om pt te volgen bij Maurice en daardoor mijn doelen heb kunnen behalen.
Nora Gerritsen
Nora Gerritsen
2024-01-06
Het afgelopen jaar fijne begeleiding gehad van Maurice in het behalen van mijn doelen. Nuttige adviezen die maken dat resultaat bereiken en volhouden makkelijker wordt! Bedankt Maurice!
H Va
H Va
2023-12-27
Het was voor mij de eerste keer dat ik met een personal trainer heb samengewerkt, maar ben erg blij dat ik die stap heb gezet. Ik heb samen met Maurice beter leren werken met de apparaten in de gym. Zijn manier van trainen motiveerde me om ook de andere dagen van de week lekker actief bezig te zijn, 15kg in 12wk! Top!
Indy Lombardo
Indy Lombardo
2023-09-30
Maurice heeft mij super goed geholpen met het behalen van mijn doel. Na mijn aanvraag ging hij gelijk aan de slag met me. Ik kreeg een super mooi trainingsschema mee en er was ruimte voor een aantal 1 op 1 trainingen. Niets is hem te gek, want hij doet zelfs de oefeningen zelf mee om mij te motiveren :) In een korte periode heeft hij mij helemaal klaargestoomd voor een sporttest. Super fijne begeleiding en communicatie. Bedankt Maurice!
Lawrence Trninic
Lawrence Trninic
2023-09-16
Voor degene die twijfelen om een coach te nemen wanneer je meerdere jaren ervaring hebt in de sportschool. Terechte vraag. Maurice bewijst dat zelfs een PT een coach kan gebruiken. Geld absoluut waar!
Lars 101
Lars 101
2023-08-12
Na lang last te hebben gehad van een enkelblessure heb ik de keuze gemaakt om naar Maurice te gaan. We kende elkaar al langer door de sportschool en de vele gesprekken over onze passie: Fitness. Daarom wist ik dat dit een goede keuze zou zijn. Nadat de podotherapeut er niks meer over kon zeggen heeft Maurice mij onder de loep genomen. Met een intake gesprek en diagnose hebben we verschillende oefeningen gedaan om mijn enkelcapaciteiten weer te verbeteren. Ook heeft hij door middel van behandelings technieken mijn beenspieren losser gemaakt. Met groot succes! Binnen de kortste keren en sneller dan verwacht stond ik weer op mijn benen. Ik kon weer genieten van de dingen die ik leuk vond zoals festivals en stappen met vrienden. Al met al niet alleen zeer tevreden over de resultaten maar ook de gesprekken en fijne sfeer tijdens de behandelingen. Zeker een aanrader!
Jack de Kok
Jack de Kok
2023-07-22
Maurice heeft ons goed op weg geholpen en enthousiast gemaakt voor training. Hij weet je te prikkelen om nog een stap verder te gaan en heeft speciale aandacht voor de juiste houding en goede opbouw van een workout. Zeer aan te bevelen als personal trainer.
Jankarel
Jankarel
2023-06-27
Waarom ik ben begonnen met personal Training bij Maurice ? Weer sterker in mijn nek worden was mijn eerste doel wat ik zelf voor ogen had, maar we zijn mede door zijn kennis samen nog veel verder gekomen. Door een Gebroken nek en langdurige revalidatie in de Sint Maartenskliniek is er nu echt een volgende stap gemaakt .. “Wat afvallen” zou mooi zijn, maar het was in de eerste plaats niet de reden waarom ik mij aanmeldde bij Maurice, Linden Lifestyle Balance Nu 18 weken later en fitter, sterker in mijn nek en heel positief over zijn hulp, kennis en advies van een echte professional! Door de PT coaching van Maurice heb ik het eten flink aangepakt en ben streng voor mijzelf geweest. Ik heb geleerd wat bepaalde voeding met je lichaam doet en hoe je krachttraining in kan zetten om fit te blijven. Bij ieder kilo eraf trots op wat ik heb bereikt en het is een investering met hoog rendement. Veel plezier samen gehad en ongelofelijk veel Progressie gemaakt en nu helemaal klaar voor de deep dive Reuze bedankt Maurice!! Jan-Karel van der Toorn

Laten we een persoonlijk plan voor jou maken

Wil jij training op maat? Neem contact met mij op om een afspraak te plannen voor een intake. Ik stel graag een persoonlijk plan voor jou op.

Neem contact op