• Coaching in en buiten de gym
  • Ik maak een persoonlijk plan voor jou
  • Personal training, voeding en fysio in één

Powerlifting

Powerlifting bij Linden Lifestyle Balance in Elst

Wil jij werken aan meer kracht op de grote drie oefeningen: squat, benchpress en deadlift? Kom trainen bij Linden Lifestyle Balance en
verbeter je techniek zonder blessures.

Powerlifting is een krachtsport die draait om drie specifieke lifts: squat, bench press en deadlift. Deelnemers proberen het meest mogelijke gewicht te tillen in elke lift, en het totale gewicht van de drie succesvolle lifts vormt hun totaalscore. Powerlifting vereist niet alleen kracht, maar ook techniek, focus en mentale vastberadenheid.

De drie lifts in powerlifting zijn:

  1. Squat: Bij de squat plaatst de lifter een halterstang op zijn of haar schouders en buigt door de knieën om het gewicht te tillen terwijl hij in een diepe zitpositie gaat. Het doel is om het gewicht zo laag mogelijk te brengen terwijl de heupen onder de knieën komen, en vervolgens weer omhoog te komen naar de staande positie.

 

  1. Bench Press: Bij de bench press ligt de lifter op een platte bank met een halterstang boven de borst. De lifter laat de halterstang zakken naar de borst en duwt deze vervolgens omhoog tot de armen volledig gestrekt zijn. Het doel is om het gewicht volledig te beheersen terwijl het wordt neergelaten en omhooggeduwd.

 

  1. Deadlift: Bij de deadlift staat de lifter voor een halterstang op de grond. De lifter buigt door de heupen en knieën om de halterstang vast te pakken en tilt deze vervolgens op tot hij of zij rechtop staat, met de schouders naar achteren en het gewicht volledig gecontroleerd. Het doel is om het gewicht van de grond te tillen tot een rechtopstaande positie.

Powerliftingcompetities worden gehouden op verschillende niveaus, van lokale wedstrijden tot internationale kampioenschappen. Deelnemers worden ingedeeld op basis van leeftijd, geslacht en gewichtsklasse om een eerlijke competitie te waarborgen. Powerlifting is niet alleen een uitdaging voor de fysieke kracht, maar ook een test van mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen.

Waarom Powerliften bij Linden Lifestyle Balance

Als personal trainer, fysio en voedingscoach heb ik ervaring met powerlifting. Door mijn unieke aanpak is er naast verbetering van techniek
en het opzoeken van de grens met zware gewichten ook extra aandacht voor blessures en voeding.

Laten we een persoonlijk plan voor jou maken

Wil jij training op maat? Neem contact met mij op om een afspraak te plannen voor een intake. Ik stel graag een persoonlijk plan voor jou op.

Neem contact op